iLOQ Uutuuksia

ILOQ S5

Askel eteenpäin
– askel edellä muita

Yli 15 vuotta sitten iLOQ aloitti lukitusalan vallankumouksen. Olimme alan yhtiöistä ensimmäinen, joka alkoi kehittää omavoimaisia digitaalisia lukitus- ja pääsynhallintaratkaisuja.

 

Mekaanisten lukitusjärjestelmien käyttöön liittyy monia käytännön haasteita, jotka heikentävät turvallisuutta ja lisäävät kustannuksia, sekä hallinnointiin kuluvaa aikaa. Meidän ratkaisuihimme kuuluu teknisesti edistyneitä mutta helppokäyttöisiä tuotteita, joiden avulla nämä haasteet voidaan ratkaista. Me maksimoimme turvallisuuden, minimoimme hallinnan ja elinkaarikustannukset. Nyt uuden sukupolven ratkaisumme -iLOQ S5- on valmiina nostamaan pääsynhallinnan seuraavalle tasolle.

 

Lue lisää oheisesta esitteestä: Esite ILOQ

Tai ILOQ S5 TALOYHTIÖÖN

Tai ILOQ S5 YRITYKSIIN

 

 

 

             

 

 Klikkaa tästä tai kuvasta ja näe miten iLOQ NFC toimii 

 

ILOQ KEHITTI MAAILMAN ENSIMMÄISEN PUHELINTA VIRTALÄHTEENÄ KÄYTTÄVÄN ÄLYLUKON

iLOQ lanseeraa maailman ensimmäisen puhelimesta virtansa saavan älylukon, iLOQ NFC:n, tänään alkavilla maailman suurimmilla teknologiamessuilla, CeBIT 2016:ssa. Teknologian avulla puhelin muuttuu avaimeksi ilman, että älylukko tarvitsee mitään ulkopuolista virtalähdettä, kuten paristoja tai kaapelointeja. iLOQ NFC asettaa älylukoille uudet standardit ja täydentää iLOQin olemassa olevaa tuoteperhettä.

Tänään julkaistu iLOQ NFC hyödyntää älypuhelimen NFC-teknologiaa siten, että lukko lukee kulkuoikeuden ja saa tarvitsemansa virran puhelimesta. Puhelin toimii siis sekä lukon avaimena että virtalähteenä.

”Yhdistimme kokemuksemme äärimmäisen pienellä energialla toimivasta älylukosta älypuhelimen kykyyn antaa virtaa”, kertoo iLOQin toimitusjohtaja ja perustaja Mika Pukari.

Puhelimilla toimivien älylukkojen edut ovat kiistattomat: pääsyoikeuksien vaivaton luominen, jakaminen ja muuttaminen. Niiden ongelmana on kuitenkin ollut se, että lukot ovat tarvinneet ulkopuolisen virtalähteen, joko paristot tai kaapeloinnin.

“Perinteiset älylukot vaativat toimiakseen jatkuvaa ja kallista patterien vaihtamistyötä tai vielä kalliimpaa lukkojen kaapelointeja. Nämä kulut ovat sitä merkittävimpiä, mitä isompi lukitusjärjestelmä on”, Pukari havainnollistaa.

Innovaation taustalla on yhtiön pitkä kokemus ilman paristoja ja kaapeleita toimivista älylukoista. Vuonna 2007 iLOQ toi markkinoille maailman ensimmäisen ja ainoan elektronisen lukitusjärjestelmän, joka saa tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Viime vuosina myös mahdollisuus käyttää älypuhelinta avaimena on yleistynyt.

”iLOQ NFC:n edut ovat järjestelmän helpossa asennuksessa ja huoltovapaudessa. Nämä edut yhdistettynä sujuvaan käyttöön, jossa puhelimen pääsyoikeuksia voidaan hallita etänä, tekevät siitä parhaan vaihtoehdon esimerkiksi sähkö- ja tietoliikenneverkkojen lukitukseen. Erityisen hyödyllinen se on sellaisissa kohteissa, joissa täytyy hallita suurta määrää laajalla alueella olevia lukituskohteita turvallisesti”, Pukari kertoo. 
 

 

 

 

Puhelin on avain, virtalähde ja väylä reaaliaikaiseen pääsyoikeuksien hallintaan
 

iLOQ NFC -lukko avataan koskettamalla oven nuppia puhelimella. Vääntönuppi vapautuu käännettäväksi, jos puhelimella on pääsyoikeus lukkoon. Se sopii lähes kaikkiin markkinoilla oleviin lukkosylintereihin, riippulukkoihin ja kalustelukkoihin. Lukko on helppo ja nopea asentaa olemassa olevan lukkosylinterin tilalle ilman oveen tehtäviä muutostöitä. Reaaliaikainen pääsyoikeuksien hallinta tapahtuu pilvipalveluna iLOQ Manager -ohjelman välityksellä.
 
”ILOQ NFC täydentää nykyistä iLOQ S10 -lukitusjärjestelmäämme, joka saa tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. iLOQ S10 ei vaadi käyttäjiltä älypuhelinta, joten se on jatkossakin paras vaihtoehto esimerkiksi kaupunkien ja taloyhtiöiden käyttöön”, Pukari painottaa.
 
Katso tästä videosta, kuinka iLOQ NFC toimii ja lue lisää tästä linkistä.
 
iLOQ NFC - hyödyt lyhyesti
 

  • Puhelin toimii avaimena: Lukkojen pääsyoikeuksien luominen, jakaminen ja muuttaminen tapahtuvat turvallisesti ja helposti pilvipalvelun avulla muutamalla klikkauksella. Älylukkojärjestelmä ei vaadi raskasta IT-infrastruktuuria toimiakseen.
  • Helppo asennus: Lukko on helppo ja nopea asentaa olemassa olevan lukkosylinterin tilalle ilman kaapelointia tai muutostöitä oveen.
  • Ei huoltotarpeita: Ei paristonvaihtotöitä, ei lukkopesän huoltoja.
  • Sopii ankariin olosuhteisiin: Lukko on sään- ja pölynkestävä
  • Korkea turvallisuustaso: Puhelin tunnistetaan PKI -salausjärjestelmällä (Public Key Infrastrucure, PKI), lukko ja puhelin tunnistavat toisensa  (mutual authentication) AES-256 -salausta käyttämällä. Lukkotapahtumat voidaan raportoida reaaliaikaisesti pilvipalveluun.
  • Laajasti yhteensopiva: ILOQ NFC toimii älypuhelinsovelluksella, joka tuodaan ensimmäisenä Android-puhelimiin. iPhone-sovellus lanseerataan heti, kun Apple avaa puhelimiensa NFC-rajapinnan kehittäjien käyttöön. Käyttäjille, joilla ei ole yhteensopivaa puhelinta, on tarjolla iLOQ Fob -tunniste.
  • Ympäristöystävällinen: Minimoi paristojätteen.

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen iLOQ NFC -teknologia on käyttövalmis ja patentoitu. Ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat Q4/2016.
Lukkoseppä 24h ja lukkoliike palvelut Tampereen seudulla

Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Vesilahti, Hämeenkyrö, Orivesi, Pälkäne, Ylöjärvi Sastamala, Valkeakoski, Kyröskoski, Akaa, Toijala, Viiala, Sahalahti

Sulje sivuvalikko