Lukkojen sarjoitus

 

Lukkojen sarjoittaminen tekee kulkemisestasi helpompaa ja avainnipustasi keveämmän. Mukavuus kasvaa eikä turvallisuus kuitenkaan vähene.

 

Lukot voidaan sarjoittaa niin, että yksi avain avaa kaikki kodin lukot ulko-ovesta postilaatikoihin ja esimerkiksi varastoissa tai peräkärryissä roikkuviin riippulukkoihin sekä vielä loma-asunnonkin lukot. 

 

Lukkojen sarjoittaminen helpottaa ja nopeuttaa kulkemista: avainnippu pienenee eikä oikean avaimen etsintään kulu aikaa. Sarjoittaminen onkin ennen kaikkea mukavuustekijä.

 

Sarjoittaminen onnistuu helposti lukituksen uusimisen yhteydessä, mutta myös jo olemassa olevat lukot voidaan sarjoittaa. Lukot on syytä sarjoituttaa uudelleen aina jos avain katoaa, joutuu vääriin käsiin tai jos muutat uuteen asuntoon, jonka avainmäärästä ei ole täyttä varmuutta. Uudelleensarjoittamisen jälkeen lukot eivät enää avaudu vanhoilla avaimilla.

 

Hoidamme lukkojen sarjoittamisen kiinteistön omistajan toimeksiannosta. 

 

Vuokralainen - ota yhteyttä vuokranantajaasi, sarjoitustoimenpiteistä tulee sopia asunnon omistajan kanssa.

 

Vuokranantaja/taloyhtiön osakas - ota yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään jos kyseessä on taloyhtiö, jossa on suojatut avaimet tai yhtiössä on sovittu että yleisavaimen tulee käydä asuntoihin.

 

Erillistalossa, omakotitalossa ja yhtiössä, jossa ei ole yleisavaintoimintoa, lukot voidaan sarjoittaa hieman lukkomalleista riippuen melko vapaasti (kts. sivun alaosan avainprofiilit)

 

Avaimilla on erilaisia suojaustasoja, mikä tarkoittaa että avainten tilaaminen ja toimenpiteet ennen sarjoitusta vaihtelevat. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme niin ohjeistamme sinua!

 

asiakaspalvelu@ajanlukko.fi

tai soita +35832541 600

 


Mekaaninen lukitus

Abloy Sento, Abloy Easy

 

Digilukitus

iLOQ S10, iLOQ S5, Abloy Pulse

 
Sarjoituksen erot

 

Digilukituksessa sarjoittaminen tapahtuu ohjelmoimalla, mutta periaate on sama; avaimille ohjelmoidaan kulkuoikeuksia määrättyihin lukkoihin.

 

Merkittävin ero mekaanisiin lukituksiin verrattuna on se, että digilukoista voidaan poistaa yksittäisiä kadonneita avaimia, kun mekaanisessa lukostossa on tehtävä laajempia sarjoituksia useampiin lukkoihin ja uusittava myös avaimia, jos kadonnut avain halutaan käyttöestää. Mekaanisissa lukoissa sarjoitusmahdollisuuksien määrä on rajallisempi kuin digilukoissa, koska jokainen sarjoitus kuluttaa lukostolle ennalta suunniteltua reserviä.

Avainprofiilit

 

Eri lukitusjärjestelmien avaimet ovat erilaisia ja Abloyn avainprofiilit eroavat toisistaan. Ei ole siis olemassa ns. "tavallista avainta" vaan avaintyyppejä on paljon erilaisia ja niillä on erilaisia ominaisuuksia. Taloyhtiöissä (As Oy, Kiint. Oy) on käytössä yleensä kaikissa ovissa sama avainprofiili, mutta avaimilla on erilaiset aukaisuoikeudet. Ohessa kuvat tavallisimmista avainprofiileista.

 

 

Abloy (ei suojatut avaimet, avaimia tehdään mallin mukaan tietyin rajoituksin)
Classic Profile Exec

  

Abloy (suojatut avaimet, avainkopioita ei tehdä mallista) 
Sento Protec

CLIQ

paristotoiminen ohjelmoitava avain 

 Easy

Pulse 

ilman paristoja toimiva

ohjelmoitava avain

 

Avainprofiilit iLOQ (suojattu ohjelmoitava avain)

 

Avainprofiilit dormakaba (suojattu avain)


PÄIVYSTYS 24/7

03 2541 600

 

Pirkanmaan alueen lukkoseppäpäivystys 24/7

 

Lue lisää ›

 

 
Sulje sivuvalikko
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä